"And oh one more thing...": Nokia brengt 3310 weer op de markt

Het Finse elektronicabedrijf brengt een nieuwe versie van de legendarische Nokia 3310 op de markt. Dat heeft topman Rajeev Suri bekendgemaakt op het Mobile World Congress in Barcelona.
De nieuwe Nokia 3310, vandaag voorgesteld in Barcelona.

Er gingen al langer geruchten dat de Nokia 3310 opnieuw op de markt zou komen, nu is het dus zover. In tijden van multifunctionele smartphones die al onze aandacht naar zich toe zuigen, is er volgens sommigen dringend nood aan een "simpele" gsm, zonder al te veel franjes.

Nokia probeert daar nu op in te spelen. Het gaat evenwel om een hedendaagse versie van de legendarische, volgens sommigen "onverwoestbare" telefoon, want met de nieuwe Nokia 3310 zal u ook op het internet kunnen surfen, al moet u zich daar ook niet al te veel bij voorstellen. Het toestel kan enkel op 2,5G.

Er zullen ook in beperkte mate apps op kunnen staan en ook nieuw: er zit een camera op. Maar die valt in de verste verte niet te vergelijken met die van de huidige generatie smartphones.

Topman Rajeev Suri kondigde de wedergeboorte van de gsm aan op het einde van zijn persconferentie, in ware Apple-stijl. "And oh one more thing...", citeerde hij wijlen Steve Jobs, gevolgd door de typische beltoon van de 3310.

(Lees voort onder de video)

HMD

Eigenlijk gaat het niet echt om een Nokia. De nieuwe 3310 is ontworpen door het bedrijf HMD, dat betaalt om de merknaam Nokia te mogen gebruiken. Eigenlijk hoopte HMD met de zorgvuldig rondgestrooide geruchten over deze retro-gsm vooral om wat meer journalisten te trekken naar de voorstelling van de telefoons die het echt wil verkopen: drie totaal onopmerkelijke (maar goedkope) Android smartphones.

De nieuwe 3310 gaat 49 euro kosten, meer dan heel wat andere basis-gsm’s in de winkel en een bedrag waarvoor je tegenwoordig al – nipt – een smartphone kunt kopen. Een exacte lanceerdatum is nog niet bekend. Maar dat zal in het tweede kwartaal van dit jaar zijn, zegt Nokia.

Meest gelezen