"Moonlight" uitgeroepen tot beste indie-film van het jaar

"Moonlight", het portret van een jonge zwarte homo in Miami, is de grote winnaar van de Independant Spirit Awards, de prijzen voor de beste onafhankelijke films of "indies". De film won zes prijzen, waaronder die voor beste film.
2017 Invision

Opvallend: "Moonlight" was vijf keer genomineerd, maar kreeg zes filmprijzen. Hij verzilverde niet alleen al zijn nominaties, maar werd ook nog bekroond met de Robert Altman Award voor het beste ensemble (regisseur Barry Jenkins , de casting director en de volledige cast: foto onderaan).

De Franse actrice Isabelle Huppert werd bekroond als beste actrice in "Elle" van Paul Verhoeven. Casey Alleck werd uitgeroepen tot beste acteur in "Manchester by the sea".

Voor de bovennatuurlijke horrorfilm "The witch" waren er twee prijzen. De grote verliezer van de avond was "American honey". De film was zesmaal genomineerd maar wist geen enkele nominatie te verzilveren.

2017 Invision

Meest gelezen