Aalst steekt opnieuw de draak met de actualiteit

In Aalst is het jaarlijkse carnaval van start gegaan met de traditionele carnavalsstoet die al voor de 89e keer uitrijdt. Duizenden mensen stonden langs het parcours om de vele praalwagens waar maanden hard aan gewerkt is te bewonderen.

Met 80 carnavalsverenigingen en meer dan 200 losse groepen is er voor de 89ste zondagstoet een recordaantal deelnemers, met bijhorende veiligheidsmaatregelen.

Zoals ieder jaar wordt er ingespeeld op de actualiteit. De carnavalisten steken onder meer de draak met de graaicultuur bij politici, de gokcultuur bij voetballers en de frisuur van de Amerikaanse president Donald Trump.
 

Tijdens de carnavalsdriedaagse wordt er dit jaar meer politie ingezet en patrouilleren meer agenten in burger. Na het incident zaterdag in het Duitse Heidelberg kwamen er extra betonblokken langs de feestzone en is er bijzondere waakzaamheid voor voertuigen die in de buurt van het publiek kunnen komen.

Aalst verwacht tussen de 80.000 tot en 100.000 bezoekers, maar er is nog geen schatting van de opkomst langs het parcours. De stoet loopt nog door tot 21 uur vanavond.

Meest gelezen