Agenten verwond bij betoging tegen Front National in Nantes

Dertien politieagenten zijn gewond geraakt in de Franse havenstad Nantes, bij een betoging tegen de komst van Marine Le Pen. De voorzitster van het extreemrechtse Front National houdt er vandaag een verkiezingsbijeenkomst.

De betoging, waaraan volgens de autoriteiten op het drukste moment 2.200 personen deelnamen, werd door zo'n 200 relschoppers verstoord. De politie werden met bommetjes bekogeld en moest traangas inzetten. Er werden acht mensen aangehouden, en vier onder hen werden vastgehouden, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken.

Marine Le Pen houdt vandaag een grote campagnebijeenkomst in Nantes, voor de presidentsverkiezingen van april. Volgens de peilingen zou ze de eerste ronde op 23 april winnen, maar in de tweede ronde van 7 mei uitgeschakeld worden.

Ook zondag plannen Le Pens tegenstanders nog acties. Zo zullen ze proberen bezoekers te verhinderen van de zaal waar de bijeenkomst plaatsvindt te betreden.

Meest gelezen