Auto rijdt in op bezoekers carnaval New Orleans: 21 gewonden

In New Orleans raakten een twintigtal mensen gewond toen een auto inreed op de toeschouwers van een carnavalstoet. De bestuurder was onder invloed en werd aangehouden. De betrokken pick-up reed in totaal 28 mensen aan, 21 onder hen liggen in het ziekenhuis.

De gewonden zijn tussen de 3 en 40 jaar oud. Ze kwamen kijken naar de "Krewe of Endymion"-parade, de grootste carnavalstoet in de stad. 28 mensen raakten gewond, 21 van hen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens ooggetuigen leek de bestuurder van de pick-up zich niet bewust van wat hij gedaan had. Politie-inspecteur Michael Harrison verklaarde aan de lokale krant Times-icayune dat de man "erg geïntoxiceerd" leek bij zijn arrestatie. Volgens burgemeester Mitch Landrieu wijst niets op een terroristische daad.

"We zijn heel dankbaar dat niemand levensbedreigende verwondingen opliep", zo tweette burgemeester Landrieu, die toevoegde dat de plaats van de ramp intussen werd vrijgemaakt.

New Orleans staat bekend om zijn kleurrijke Mardi Gras-festiviteiten.

Meest gelezen