Bethlehem juicht: inwoner Yacoub heeft "Arab Idol" gewonnen

Yacoub Shahin, een christelijke Palestijn uit Betlehem, heeft het vierde seizoen van het razend populaire "Arab Idol" gewonnen. Miljoenen mensen zagen hoe hij in de finale Ammar Mohammed uit Jemen en Amir Dandan, ook een Palestijn, versloeg. In zijn woonplaats Bethlehem werd zijn overwinning uitbundig gevierd.
AFP or licensors

"Arab Idol", de Arabische versie van "Idols", is enorm populair in het Midden-Oosten. Wereldwijd kijken miljoenen mensen naar de talentenjacht. Met zijn verzorgde voorkomen en gevoelige stem groeide de 23-jarige Yacoub Shahin al vlug uit tot een publiekslieveling.

De finale van de show werd opgenomen in Beiroet, waar de Palestijnse president Abbas en de burgemeester van Bethlehem in het publiek zaten. In Bethlehem was op het Kribbeplein een groot scherm opgehangen, waar de inwoners van de stad hun favoriet zagen winnen. (lees verder onder de foto)

AFP or licensors

Yacoub Shahin verwerft door zijn overwinning niet alleen roem in het hele Midden-Oosten, maar ook een platencontract. Ook mag hij optreden aan boord van een groot cruiseschip.

AFP or licensors

Meest gelezen