Bussen met aanhangers Front National aangevallen nabij Nantes

In de buurt van de Franse stad Nantes zijn zondag meerdere bussen met aanhangers van de extreemrechtse presidentskandidate Marine Le Pen aangevallen door een honderdtal boze tegenstanders van Front National, de partij van Le Pen.
AFP or licensors
FN-aanhangers nemen foto's van een bus die met verf besmeurd is.

Een van de bussen werd met ijzeren staven bewerkt, een andere werd met verf besmeurd. Niemand raakte gewond.

Het incident deed zich voor net na een verkiezingsmeeting van Marine Le Pen, de voorzitster van het FN en de kandidaat voor het presidentschap, in een voorstad van Nantes. Volgens de Franse media droeg een groot deel van de daders een smurfenmasker.

Zaterdag kwam het in Nantes ook al tot rellen tijdens een demonstratie tegen de verkiezingsmeeting van Le Pen.

"Bijna burgeroorlog"

François Fillon, de presidentskandidaat van Les Républicains, heeft de Franse regering ervan beschuldigd dat ze niet genoeg doet om het geweld dat de campagne ontsiert, tegen te gaan.

Fillon verwees naar een verkiezingsmeeting van zijn rivaal Emmanuel Macron in Toulon verleden week, die verstoord werd door protesterende actievoerders, en naar de meeting van het Front National in Nantes, waar het ook gisteren al tot rellen kwam. Hij noemde de toestand een "bijna burgeroorlog", en zei dat de regering er moet voor zorgen dat "de vijanden van de democratie stoppen met het verstoren van de verkiezingscampagne".

Meest gelezen