Jonge vluchteling steelt de show in "The Voice kids": "Al in Syrië droomde ik hiervan"

Bijna 2 miljoen Nederlandse kijkers hebben vrijdag de eerste aflevering van "The voice kids" gevolgd. Vooral één jeugdige deelnemer liep in de kijker: Jean, een 13-jarige Syriër die vluchtte voor de oorlog en nog maar anderhalf jaar in Nederland woont. "Ik hoop dat hij famous gaat worden", sprak zijn zus op tv. "Niet famous. Beroemd", corrigeerde Jean haar.

Jean kwam anderhalf jaar geleden na een zware tocht aan in Nederland en woont met zijn moeder en zus in een opvangcentrum voor vluchtelingen. Zijn vader is tijdens de oorlog overleden. "Hij ging weg om brood te kopen en is nooit meer teruggekeerd", vertelde hij tijdens de audities van "The voice kids" op RTL. 

Tijdens de eerste aflevering overtuigde hij de jury -Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B- met zijn interpretatie van "Diamonds" van Rihanna. Maar ook op de sociale media regende het complimenten.

"Ik vind zingen heel erg leuk, en dat iedereen naar mij gaat kijken als ik zing", vertelde de jongen in prima Nederland (met onvervalst Holland accent) in het "Jeugdjournaal" van de NOS.

"Beroemder dan Justin Bieber, broer!"

Al in Syrië was hij een grote fan van "The voice". "Al mijn hele leven droom ik ervan om mee te doen", zegt hij. Met de hulp van een medewerker van een vluchtelingenorganisatie schreef hij zich in voor de audities. Met succes dus, want tijdens zijn optreden draaiden alle juryleden hun stoel om toen ze Jean hoorden zingen. Met Marco Borsato als coach hoopt hij nu de talentenjacht te winnen.

"Ik hoop dat al zijn dromen uitkomen", zegt zijn zus, die samen met hem in "Het jeugdjournaal" op de NOS zat. "Dat hij famous wordt. Beroemder dan Justin Bieber, broer!"

Meest gelezen