Man probeert jongetje te onvoeren in Kessel-Lo

Vrijdagavond heeft een man in Kessel-Lo geprobeerd een jongetje van negen jaar in zijn wagen te lokken. De jongen kwam rond 19 uur van de jeugdtraining van Oud-Heverlee-Leuven aan het Bruineveld en was op weg naar de auto van zijn ouders. Hij is gewoon doorgelopen.
Het jeugdvoetbalcentrum Bruineveld (foto: OHL).

Zijn ouders hebben de feiten aangegeven bij de politie, en die neemt de zaak zeer ernstig.

"De onbekende zat in de bestelwagen en vroeg door het geopende raam of de voorbijstappende jongen wou instappen en meekomen. De 9-jarige is daar niet op ingegaan en gewoon doorgestapt naar degene die hem verderop kwam ophalen. We onderzoeken dit gebeuren zeer grondig en zullen met OHL bekijken of het nodig is om een waarschuwingsbrief te versturen naar de ouders, zo zei Stefanie Gille, woordvoerster van de Leuvense politie.

"We willen echter vooralsnog geen paniek creëren. Er zijn tot dusver ook nog geen andere meldingen binnengelopen voor gelijkaardige feiten die avond. Van de bewering dat de onbekende een mes bij zich had, zoals door bepaalde media gemeld, is alleszins in de aangifte geen sprake", aldus de woordvoerster.

OH Leuven vraagt intussen dat spelers onder begeleiding tot de sportvelden wandelen, en dat verdachte gedragingen onmiddellijk gemeld worden.

 

Meest gelezen