Neil Fingleton, Mag the Mighty uit "Game of thrones", is overleden

De Britse acteur Neil Fingleton, beter bekend als Mag the Mighty in de serie "Game of thrones", is overleden. Hij was 36 jaar en stierf aan hartfalen. Fingleton was ook de grootste man van het Verenigd Koninkrijk.
2014 HBO

Neil Fingleton groeide op in het Engelse graafschap Durham, maar verhuisde naar de Verenigde Staten, waar hij een basketbalcarrière uitbouwde.

Met zijn ruim 2,30 meter was hij geknipt voor die sport. Tien jaar geleden werd hij officieel de grootste man van het Verenigd Koninkrijk verklaard. "Mensen halen al eens een camera boven als ze me zien passeren, maar dat stoort me niet echt", zei hij ooit over zijn bovenmaatse lengte.

INF

Na zijn basketbalcarrière legde Fingleton zich toe op acteren. Ook zijn acteurscarrière hij voor een groot deel te danken aan zijn lengte. Zijn bekendste rol is die van de reus Mag the Mighty in de HBO-serie "Game of thrones". In de BBC-reeks "Doctor Who" speelde hij de slechterik The Fisher King.

2014 HBO

Meest gelezen