Politie houdt carnavalisten in Aalst in het oog vanuit de lucht

Vanmiddag gaat de carnavalsstoet uit in verschillende steden, waaronder ook in Aalst. Er zullen extra veiligheidsmaatregelen zijn, zoals betonblokken om het parcours af te sluiten. De politie zal de feestzone constant volgen via camerabeelden, onder meer vanuit de lucht. Burgemeester Christoph D'haese (N-VA) geeft toe dat de zenuwen wat gespannen staan na de gebeurtenissen in Heidelberg en New Orleans van gisteren.
(Archieffoto)

"Wat nieuw is, is dat wij ook de situatie reguleren vanuit de lucht, via bijstand van de helikopter van de Federale Politie", zegt D'haese. "Wij hebben dat ook al in het verleden gedaan, maar het unieke is dat we nu onmiddellijk die beelden capteren in onze veiligheidskamer en die samen met de 35 camera's op de begane grond die ons eigenlijk een perfect overzicht geven van wat er in de feestzone gebeurt."

"De zenuwen zijn natuurlijk ook een beetje gespannen, als we kijken naar de recente incidenten. We zijn dus bijzonder waakzaam." D'haese benadrukt dat de veiligheidsmaatregelen extra zijn aangescherpt. "We hebben nog overlegd met de veiligheidscel om adequate maatregelen te nemen. We hebben een zorgvuldig nood- en interventieplan waarop wekenlang is geoefend."

Desonddanks kijkt D'haese uit naar de 89e carnavalsstoet. "Het belooft een echt spektakel te worden, met heel wat creativiteit, waar de raak wordt gestoken met alles en iedereen."

Meest gelezen