Vier doden en anderhalf miljoen gezinnen zonder water na zware regen in Chili

In de Chileense hoofdstad Santiago zitten meer dan 1,4 miljoen huishoudens zonder water nadat de belangrijkste bevoorradingsrivier in de stad door zware regenbuien vervuild is geraakt met aarde en puin. Dat meldt de gouverneur van Santiago, Claudio Orrego. Bij de stortregens vielen ook vier doden, zeven anderen worden nog vermist.

Het centrum van Chili krijgt al sinds zaterdag hevige regenbuien over zich heen. Als gevolg van enkele aardverschuivingen is de rivier de Maipo, die het grootste deel van Santiago moet bevoorraden van drinkbaar water, ernstig vervuild geraakt. De autoriteiten hebben daarom beslist de watertoevoer voorlopig af te sluiten.

In totaal zijn bijna anderhalf miljoen huishoudens getroffen sinds 8 uur zondagochtend (plaatselijke tijd). De gouverneur kon nog niet zeggen wanneer de watertoevoer opnieuw hersteld wordt. "Zolang de rivier vervuild blijft, kunnen we het herstel niet garanderen", klonk het.

Meest gelezen