"Oh my god", verbazing en een verbijsterde gniffel: de reacties op het Oscardebacle

Op het moment dat "Moonlight" aan de haal ging met de Oscar voor beste film overheerste een gevoel van verbazing. En dat was duidelijk af te lezen op de gezichten van de sterren.

Het was waarschijnlijk een van de meest choquerende momenten uit de Oscar-geschiedenisboeken: het ogenblik dat "Moonlight" tot eigenlijke winnaar uitgeroepen werd en "La La Land" het onderspit moest delven op de Oscarnacht. De "La La Landers" waren onder de indruk, zwaar onder de indruk. En dat is het internet niet ontgaan.

Emma Stone, die eerder op de avond nog het beeldje voor beste actrice in de wacht sleepte, kon niet stoppen met "Oh my god" te zeggen toen ze tijdens de speeches ontdekte dat foute crew op het podium stond.

Damien Chazelle, gelauwerd tot beste regisseur, lijkt het allemaal niet zo goed te kunnen vatten. 

En ook hoofdacteur Ryan Gosling, die naast een beeldje greep, kan zijn verbazing niet onder stoelen of banken steken. Of hoe een verbijsterende lachje meer kan zeggen dan duizend worden.

Maar niet alleen bij de "La La Landers" overheerste een gevoel van verbazing. Ook vanuit de zaal waren sommige reacties goud waard. Vooral die van Meryl Streep spreekt boekdelen.

Herleef hier het totale moment van verwarring

Meest gelezen