Boekenbeurs zal dit jaar langer duren dan gewoonlijk

De Boekenbeurs in Antwerpen zal dit jaar langer duren dan gewoonlijk: ze loopt over twee volle weken. Ze zal de deuren al openen op 30 oktober, aan het begin van de herfstvakantie. Ze duurt ook langer dan anders, tot en met zondag 12 november. Met deze langere editie komt de Boekenbeurs tegemoet aan de wensen van de uitgevers én de trouwe bezoekers.

Traditioneel opent de Boekenbeurs op 1 november, en sluit ze op 11 november de deuren. Maar dit jaar zal ze vier dagen langer haar tenten opslaan in Antwerp Expo: van maandag 30 oktober tot zondag 12 november.

Op die manier valt -op het eerste weekend na- de hele herfstvakantie tijdens de Boekenbeurs en maakt het evenement op optimale wijze gebruik van de herfstvakantie, feestdagen en weekends. De beurs komt zo tegemoet aan de wens van de trouwe bezoekers. In de laatste enquête van Boek.be spraken zij hun voorkeur uit voor een beursperiode over de volledige herfstvakantie.

Ook nieuw: Boekenbeurs gaat drie dagen dicht

Ook de uitgevers zijn tevreden met deze nieuwe stap, want zij menen dat de Boekenbeurs aan haar plafond zit, en dat het aantal bezoekers de laatste jaren niet stijgt. "Na heel wat jaren dezelfde onafgebroken periode te hebben gehanteerd, was het volgens vele standhouders tijd voor vernieuwing", zegt Boek.be.

Nieuw is ook dat de Boekenbeurs op drie "daldagen", wanneer er minder bezoekers zijn, tijdelijk dicht zal gaan. Dat gebeurt op 6, 7 en 8 november.

Meest gelezen