Filip Dewinter wordt Vlaams Belanglijsttrekker in Antwerpen

Filip Dewinter (Vlaams Belang) is door zijn Antwerpse partijgenoten unaniem aangeduid om als lijsttrekker naar de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen te trekken. De nationale partijraad moet de keuze wel nog bevestigen.
Jonas Roosens

Volgens koepelvoorzitter en federaal parlementslid Jan Penris lag de keuze voor Dewinter voor de hand.

"Filip Dewinter is ons bekendste Antwerpse boegbeeld en hij heeft al jaren ervaring in de Antwerpse politiek. Hij is het ideale uithangbord voor Vlaams Belang in Antwerpen. Filip staat garant voor een duidelijke en radicale campagne waarbij Vlaams Belang de tolk moet zijn van de Vlaamse Antwerpenaren die de islamisering en de vervreemding van Antwerpen beu zijn."

"De Wever verkoopt Antwerpen uit aan de islam"

Dewinter zelf zei tijdens een korte aanvaardingsspeech: "De N-VA en burgemeester De Wever ontgoochelen. Met de N-VA is er op vlak van immigratie en islamisering helemaal niks veranderd in Antwerpen. De N-VA heeft dan wel het stadhuis ingepalmd, maar de stad laten ze over aan radicaliserende moslims. De Wever verkoopt Antwerpen uit aan de islam. Aan de islamisering van onze stad moet een einde komen, want Antwerpen moet van ons blijven."

Dewinter werd in 1994 voor het eerst lijsttrekker in Antwerpen. Sindsdien bekleedt hij een zitje in de gemeenteraad. Ook bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen trok hij de lijst. Toen haalde de partij 10,2 procent van de stemmen, wat zich vertaalde in vijf zetels in de gemeenteraad.

In opspraak

De afgelopen tijd is Dewinter een aantal keren in opspraak gekomen binnen zijn eigen partij. Na zijn omstreden bezoek aan de Griekse extreemrechtse partij Gouden Dageraad, die kaderde binnen een breder bezoek aan Griekenland, werd Dewinter terechtgewezen door Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken.

Meest gelezen