Guust Flater viert 60e verjaardag met nieuw album

Stripfiguur Guust Flater blaast morgen 60 kaarsjes uit. Om dat te vieren komt op 1 maart een verjaardagsalbum uit met de zestig beste en meest onvergetelijke grappen en grollen van de onhandige postsorteerder. Dat meldt uitgeverij Ballon Comics, die de Nederlandstalige uitgaven van de strips van Dupuis verzorgt.

Op 28 februari is het precies 60 jaar geleden dat antiheld Guust Flater (Gaston Lagaffe), bedacht door tekenaar André Franquin, in het magazine "Robbedoes" verscheen. De stripheld met de eeuwige groene coltrui werkt als postsorteerder en archivaris op de redactie van Robbedoes magazine. Maar hij neemt het niet zo nauw met zijn werk, is verschrikkelijk nonchalant en brengt zijn tijd liever al slapend of experimenterend door. Wanneer een van zijn experimenten weer eens fout aflopen, reageert hij steevast met "Nou Moe!". Van de klungelige stripheld zijn in totaal 22 albums verschenen.

Om de verjaardag te vieren, krijgen stripfans nu de kans om de avonturen van de onhandige postsorteerder te herontdekken. Op 1 maart worden de brutaalste en populairste grappen gebundeld in het album "Flaters verjaardag" en daarnaast zullen ook alle albums van Guust Flater vanaf juni chronologisch en in hardcover worden heruitgebracht, met een nieuw lettertype en bijgewerkte vertaling.

Meest gelezen