Indonesische politie doodt vermoedelijke militant na ontploffing

De politie in Bandung, de hoofdstad van de Indonesische provincie West-Java, heeft een vermoedelijke militant gedood nadat hij een zelfgemaakt springtuig tot ontploffing had gebracht in een park. Dat zei politiechef Anton Charliyan.

Na de ontploffing vluchtte de verdachte naar een regeringsgebouw, dat hij in brand probeerde te steken. Pogingen om met de dader te onderhandelen, draaiden op niets uit, waardoor de politie zich genoodzaakt zag om hem neer te schieten.

"De situatie is nu onder controle", zei Charliyan. De man droeg volgens de politiechef een rugzak waarin explosieven zouden hebben gezeten. De verdachte bezweek op weg naar het ziekenhuis, zegt woordvoerder Yusri Yunus van de provinciale politie. Er wordt nu uitgezocht of de man deel uitmaakte van een netwerk. Bij de actie vielen geen andere gewonden. 

Meest gelezen