Kinesisten verwerpen voorgestelde tarieven

De beroepsvereniging van kinesisten gaat niet akkoord met de nieuwe tarieven die het Riziv voorstelt. De kinesisten vragen al langer hogere tarieven, maar een akkoord daarover bleef uit.
ASAP

De top van de ziekteverzekering heeft daarom zelf een voorstel gedaan, maar de beroepsvereniging roept haar leden op om dat te verwerpen.

Dat heeft directe gevolgen voor de patiënten, want al zeker tot eind maart zijn er geen vaste tarieven meer. "Het kan zijn dat hij wat meer gaat moeten betalen, want de terugbetaling blijft op het niveau van vorig jaar", zegt Peter Bruynooghe, van de beroepsvereniging voor kinesisten. "Iedere kinesist weet genoeg wanneer hij zelf sociale correcties kan doorvoeren als het gaat om een zwaarbehulphoevende patiënt of een chronisch zieke."

Meest gelezen