Meer dan honderd verzorgingen tijdens eerste carnavalsnacht in Aalst

In Aalst werden tijdens de eerste feestnacht van carnaval 122 verzorgingen uitgevoerd in de hulpposten en de spoeddiensten, en 16 minderjarigen werden betrapt op het bezit van alcohol. Toch is de eerste nacht rustig verlopen, benadrukken de lokale politie en het Aalsterse stadsbestuur.

De hulpposten van het Rode Kruis Vlaanderen voerden deze nacht 90 verzorgingen uit, waarvan 3 bij minderjarigen die alcohol hadden gebruikt. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben 32 personen verzorgd en de dienst 100 van de brandweer heeft 3 interventies uitgevoerd.

De politie moest een aantal keer tussenkomen voor moeilijkheden tussen carnavalisten. "Er werden 8 bestuurlijke aanhoudingen verricht. De WHISKY-ploegen van de lokale politie Aalst, die tijdens carnaval moeten toezien op drankmisbruik bij minderjarigen, troffen tijdens hun shift (van 14 uur tot 2 uur) 16 minderjarigen (10 jonger dan 16 jaar en 6 tussen 16 en 18 jaar) aan in het bezit van alcohol", meldt de lokale politie.

Vandaag zet de politie 217 mensen in. Aalst Carnaval heeft vandaag onder meer de maandagstoet, de Bezemdans en Bezemworp van de Aalsterse Gilles en de Ajuinworp op het programma staan.

Meest gelezen