Nog een blunder op de Oscars: levende producer doodverklaard

"La La Land" werd onterecht uitgeroepen tot winnaar in de categorie beste film. Een pijnlijke misser, maar niet de enige blunder van de avond. De 66-jarige producer Jan Chapman werd foutief dood verklaard in het "In Memoriam"-gedeelte.

Het is een traditie om tijdens de beeldjesuitreiking ook even stil te staan bij de sterren uit de filmwereld die het afgelopen jaar overleden. Op het grote scherm verschijnt er dan de ene foto na de andere, met naam en functie erbij geschreven. Toen de naam van Janet Patterson op het scherm kwam te staan, kreeg het publiek echter geen foto van de overleden kostuumdesigner, maar van producer Jan Chapman te zien.

Chapman, een Australische producente, kon haar ogen niet geloven. In Variety reageerde ze aangedaan op het voorval, maar de organisatie van de Oscars weigerde te reageren na afloop. Chapman en Patterson kenden elkaar overigens. Ze waren vrienden en werkten ook samen voor de film "The Piano".

Het "In Memoriam"-gedeelte werd overigens fel bekritiseerd omdat er enkele namen ontbraken in het lijstje. Zo waren er geen vermeldingen voor Garry Shandling, Florence Henderson en Bill Paxton. Die laatste overleed wel pas enkele uren voor het Oscarfeestje en werd toch even vermeld op het podium door Jennifer Aniston. Zij mocht afgelopen nacht het eerbetoon aan de filmiconen aankondigen.

Meest gelezen