Nog geen spoor van ontsnapte gevangene uit Lantin

De politie is nog altijd op zoek naar de man die gisterenmiddag op een spectaculaire wijze is ontsnapt uit de gevangenis van Lantin. Het gaat om een zware jongen die tientallen diefstallen met geweld op zijn kerfstok heeft en ook al veroordeeld werd voor eerdere ontsnappingspogingen uit de gevangenis.

De ontsnapping van de gedetineerde was zorgvuldig voorbereid. Drie zwaarbewapende kompanen staken een auto in brand aan de ingang van de gevangenis. Van de chaos en het tumult die daarop volgden, profiteerden ze om een gat in de omheining te knippen en daar een ladder tegen te zetten.

Daarna gooiden ze een touwladder over de muur naar de binnenplaats waar op dat moment gevangenen aan het wandelen waren. Daar schoten ook andere gevangenen te hulp door het afleiden van de bewakers, zodat de gedetineerde ongezien boven op de muur geraakte.

Hij stapte bij zijn kompanen in een tweede auto die aan de zijkant van de gevangenis klaarstond. Ze vluchtten naar het centrum van Lantin waar ze ook de vluchtauto in brand staken en er met een derde auto vandoor gingen. Tot nu toe zijn ze nog altijd spoorloos.

Zware jongen

De ontsnapte gevangene is een man van 30 die onder meer in de cel zit voor bankovervallen, een gijzeling en een eerdere ontsnappingspoging uit de gevangenis. Ontsnappen uit de gevangenis is op zich niet strafbaar tenzij het gepaard gaat met nog andere misdrijven. Iemand helpen ontsnappen uit de gevangenis is ook strafbaar.

Het was van 2014 geleden dat er nog iemand uit de gevangenis ontsnapte. Dat komt omdat het gevangeniswezen allerlei extra veiligheidsmaatregelen nam, zoals betere celdeuren en grondiger controles na het bezoekuur.

Meest gelezen