Oeps, de verkeerde winnaar op het podium: wie kan er nog van meespreken?

Hoe pijnlijk ook de vergissing was bij de Oscaruitreiking, het is niet de eerste keer dat de verkeerde winnaar wordt aangekondigd. Wellicht een schrale troost voor acteur Warren Beatty. Hij zat met de verkeerde envelop voor de Oscar voor beste film. Maar zelfs bij de Koningin Elisabethwedstrijd, Miss Universe en de Radio 2 Zomerhit was er verwarring troef en liep het grandioos mis. We zetten de drama's voor u even op een rijtje:
Let u vooral op de reactie van minister Gatz (links).

Zomerhit: minister Sven Gatz weet hoe Warren Beatty zich voelt

Consternatie vorige zomer bij Radio 2 Zomerhit. Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) riep Milow tot winnaar van de Zomerhit-award uit. Maar presentator Peter Van de Veire kwam meteen tussen dat het om een "verkeerde envelop" ging. Milow wist niet goed wat er gebeurde en riep zelf Clouseau tot winnaar uit. "Dat kan gebeuren tijdens een live-uitzending", suste Milow uiteindelijk en hij bedankte zijn publiek. Gatz riep -met de juiste envelop deze keer- de terechte winnaar van  Zomerhit 2016 op het podium: K3 voor "Ushuaia".

Lees hier het volledige verhaal.

Koningin Elisabethwedstrijd: verkeerde kandidaat op podium

De bekendmaking van de winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel verliep in 2015 niet vlekkeloos. Toen juryvoorzitter Arie Van Lysebeth de naam van de winnares, de Zuid-Koreaanse Lim Yi Young, bekendmaakte, dacht haar landgenote met nagenoeg dezelfde naam, Lee Ji Yoon, dat zij gewonnen had. Van Lysebeth had de naam niet duidelijk uitgesproken en moest Lee Ji Yoon het podium weer afsturen.

Lees hier het volledige verhaal.

Miss Universe: verkeerde schoonheid eventjes gekroond

De Colombiaanse miss Ariadna Gutierrez-Arevalo was haar overwinning op het podium al stevig aan het vieren toen presentator Steve Harvey opnieuw op het podium verscheen. "Ik moet me verontschuldigen. Ik neem de verantwoordelijkheid op mij. Het is mijn fout." Uiteindelijk was het kroontje voor de Filipijnse Pia Alonzo Wurtzbach bedoeld. Chaos troef na de blunder.

Lees hier het volledige verhaal.

Meest gelezen