Oscargala trekt wéér minder kijkers dan jaar voordien

Het is al enkele jaren een trend, en ook dit jaar zet hij zich door: het Oscargala heeft wéér minder tv-kijkers weten te bekoren. De show van gisteravond lokte het laagste aantal kijkers in de VS sinds 2008. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

32,9 miljoen kijkers volgden de show, die nochtans een behoorlijk onthutsende apotheose beleefde. De dalende lijn van de afgelopen jaren wordt dus aangehouden. De show die in 2000 nog 46,5 miljoen kijkers lokte, had er vorig jaar nog maar 34,3 miljoen kijkers, drie miljoen minder dan het jaar voordien.

Toch is het aantal kijkers voor de Oscarshow van gisteravond geen diepterecord. In 2008, maar enkel dan, lag het aantal kijkers met 31,8 miljoen nóg lager.

Volgens de Hollywood Reporter zijn er meerder factoren die de lage cijfers kunnen verklaren: het tijdstip van de uitzending, het box office-succes van de genomineerden en de verwachting dat de show vol po politiek getinte uitspraken zou zitten, zoals dat ook tijdens de Golden Globes en de SAG-awards het geval was.

 

Meest gelezen