Schrijver van "Elle" kruipt opnieuw in de pen voor Verhoeven

Na het succes van "Elle" gaat regisseur Paul Verhoeven opnieuw een verhaal van de Franse schrijver Philippe Djian verfilmen. "Geen scenario volgens de regels van de cinema, maar een novelle die zich ontvouwt tot een scenario", preciseert hij. Ditmaal zal Isabelle Huppert, die schitterde in "Elle", niet meespelen.

Philippe Djian en film: het is al langer een goed huwelijk. Dijan is de auteur van "37°2 le matin", dat in 1986 werd verfilmd als "Betty Blue", met een hoofdrol voor Béatrice Dalle.

Zijn boek "Oh..." uit 2012 werd verfilmd als "Elle" door de Nederlander Paul Verhoeven, ook al met succes. Afgelopen weekend werd de film nog bekroond met een César voor beste film. Hoofdrolspeelster Isabelle Hupper werd verkozen tot beste actrice.

Hoofdrol is voor actrice "van rond de 35, 40"

"Ik schrijf een nieuwe film voor Verhoeven", maakt Djian nu bekend. "Hij heeft het me zelf gevraagd. De schrijver heeft de regisseur gewaarschuwd dat het geen traditioneel scenario volgens de regels van de zevende kunst wordt, maar een novelle die als scenario kan dienen. "Ik ben een schrijver, geen scenarist."

De hoofdrol zal ditmaal niet voor Huppert zijn, maar voor "een actrice van rond de 35, 40", die Djian al voor ogen heeft, maar van wie hij de naam nog niet wil verklappen. "Maar ik heb haar gezegd dat ik heel graag een rol voor haar zou schrijven."

Meest gelezen