Vrouw uit het VK gezet ondanks 27 jaar huwelijk met Britse man

De 52-jarige Irene Clennell, die al 27 jaar getrouwd is met een Brit, is uit het Verenigd Koninkrijk gezet en teruggestuurd naar haar geboorteplaats Singapore. Daardoor kon ze ook niet meer naar haar man, twee zonen en kleindochter. Ze werd op het vliegtuig gezet in de Schotse hoofdstad Edinburgh, nadat de autoriteiten hadden geoordeeld dat ze illegaal in het Verenigd Koninkrijk verbleef.
Irene Clennell werd vastgehouden in gesloten centrum "Dungavel House"

Irene Clennell werd uit het land gezet, hoewel ze al 27 jaar getrouwd is met een Britse man. Ze is moeder van twee zonen en heeft een kleindochter, allen geboren in het Verenigd Koninkrijk. De vrouw werd gisteren teruggestuurd naar haar geboorteplaats, Singapore, na een verblijf van meer dan 30 jaar in het VK.

Mevrouw Clennell kreeg na haar huwelijk in 1988 een verblijfsvisum in het VK. Ze woonde in Ouston en zorgde daar voor haar zieke man, John. Ze werd op het vliegtuig gezet in Edinburgh, nadat de autoriteiten hadden geoordeeld dat ze illegaal in het Verenigd Koninkrijk verbleef. Naar verluidt verbrak ze de immigratieregels door een langdurig verblijf in Singapore om voor haar stervende ouders te zorgen.

Internationale pers

De 52-jarige vrouw haalde de internationale pers, omdat ze de voorbije maanden opgesloten zat in een immigratiecentrum. Echtgenoot John verklaart totaal verrast te zijn door de plotse beslissing om zijn vrouw uit het land te zetten. "Ze heeft niets bij zich, al haar kleren zijn hier, wat kan ze doen met enkel 14 euro op zak? Ze weet niet waarnaartoe", aldus John.  

De liefdadigheidsinstelling "Migrant Voice" start een actie om Irene Clennell terug naar het Verenigd Koninkrijk te krijgen. Directeur Nazek Ramadan zei dat het dossier-Irene "opnieuw een voorbeeld is van hoe willekeurig het beleid families uit elkaar rukt en levens ruïneert".

Meest gelezen