Wie is Gary uit Chicago, de man die de show stal op de Oscars?

Hij kust de hand van Nicole Kidman, schudt handen met Ryan Gosling en Denzel Washington trouwt hem en zijn verloofde. Maar wie is Gary uit Chicago nu?

Het was een opmerkelijk moment tijdens de Oscaruitreiking. Een hele horde toeristen, die net van de bus lijken gestapt te zijn, komen terecht in een avond vol glitter, glamour en sterren.

Lees verder onder foto. 

Een man in het bijzonder, een zekere Gary uit Chicago, steelt de show. Gekleed in een sweater met als opschrift "Hollywood", een petje op het hoofd en een gigantische handtas, slaagt hij erin een hele reeks sterren te strikken. Hij mag naast presentator Jimmy Kimmel staan, kust de hand van Nicole Kidman en geeft Ryan Gosling een stevige handdruk.

"Het is Denzel, dus het is legaal"

Maar het hoogtepunt van zijn avond moet toch het moment zijn dat zijn verloofde aankondigt dat ze in augustus zullen trouwen én dat Denzel Washington haar favoriete acteur is. Want op dat ogenblik staat de "Fences"-ster en regisseur - op vraag van presentator Jimmy Kimmel - recht om het koppel te "trouwen". "Ik verklaar jullie nu man en vrouw. Je mag de bruid kussen", grapt Washington, waarop Kimmel reageert: "Het is Denzel, dus het is legaal."

De vraag die nu op de lippen brandt, is of het allemaal een stunt is. De Oscars hebben wel een reputatie op dat vlak, denk maar aan de selfie die Ellen DeGeneres samen met een hele rits beroemdheden nam in 2014. Is Gary in feite een betaalde acteur? Het antwoord blijft voorlopig onduidelijk, en de foto's en video's die Gary met zijn roze iPhone maakte, zijn nog niet op sociale media opgedoken.

Meest gelezen