Zeven jongeren onder invloed afgevoerd in Aalst

In Aalst zijn er in de eerste feestnacht van het carnaval zeven jongeren naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze onder invloed waren van verdovende middelen. Het is nog niet duidelijk om welke drugs het gaat en of er een verband is tussen de slachtoffers, zegt de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). Niemand verkeerde in levensgevaar.
archieffoto

"Het ging om verdovende middelen, maar het is nog niet duidelijk om welke. We onderzoeken ook of er een verband is tussen de slachtoffers. Momenteel heeft nog niemand van de slachtoffers een klacht ingediend", zegt burgemeester D'Haese (foto).

De hulpposten van het Rode Kruis Vlaanderen voerden in de nacht van zondag op maandag 90 verzorgingen uit, waarvan drie bij minderjarigen die alcohol hadden gebruikt. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben 32 personen verzorgd en de dienst 100 van de brandweer had drie interventies uitgevoerd.

Meest gelezen