"Taal maakt niet uit, als de muziek goed is, is het goed"

Bent Van Looy heeft op vraag van Radio 2 "Wat een leven" van Louis Neefs gecoverd voor de Eregalerij van Radio 2. Het nummer van Louis Neefs wordt op 16 maart opgenomen in de Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers van Radio 2. "Het is mijn eerste opname in het Nederlands. Taal maakt niet uit in de muziek. Als de muziek goed is, is het goed", zegt Bent Van Looy bij "De madammen" op Radio 2.

De luisteraars van Radio 2 hebben de cover van Bent Van Looy van "Wat een leven (Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb)" voor het eerst te horen gekregen. Van Looy nam het nummer van Louis Neefs op met de VRT Big Band in het kader van de Eregalerij van Radio 2.

"Ik had nooit gedacht dat ik ooit in het Nederlands zou zingen, maar alles klopte bij dit project. De taal van een nummer maakt niet uit. Als de muziek goed is, is het goed", aldus Van Looy bij "De madammen" op Radio 2.

"Louis Neefs is iemand met een ongelofelijke stem, in vergelijking daarmee ben ik niets. De opname met de VRT Big Band was heel aangenaam. De VRT Big Band is een gigantische machine", besluit Bent Van Looy.

Het nummer "Wat een leven" van Louis Neefs is een van de vier nummers die Radio 2 dit jaar zal opnemen in de Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers op 16 maart. De andere nummers zullen tijdens het gala in het Kursaal in Oostende onthuld worden.

Dit jaar worden Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute in de bloemen gezet op de Eregalerij van Radio 2. Ze worden gelauwerd met de onderscheiding Leven vol Muziek.

Bekijk de videoclip van "Wat een leven" met Bent Van Looy:

Bent Van Looy op de koffie bij "De madammen"

Meest gelezen