Drie doden bij vliegtuigcrash op huis in Californië

Bij de crash van een klein vliegtuig op een woonwijk in de stad Riverside, in de Amerikaanse staat Californië, zijn drie van de vijf inzittenden omgekomen. De twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat zegt de lokale brandweerchef Michael Moore. Twee huizen zijn verwoest en de bewoners van veertig huizen zijn geëvacueerd.

Het kleine vliegtuig, een Cessna 310, had vijf mensen aan boord en was op weg naar San Jose na een cheerleadingwedstrijd in Disneyland. Het stortte om 16.41 uur lokale tijd neer op minder dan een kilometer van de Riverside Municipal Airport, kwam terecht op een woonwijk en vatte vuur, zo zegt Ian Gregor, woordvoerder van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten FAA. Twee huizen zijn verwoest en de bewoners van veertig huizen zijn geëvacueerd.

Aanvankelijk meldde brandweercommandant Michael Moore dat bij de crash vier mensen waren omgekomen, maar ondertussen stelde hij de balans al bij naar drie. De twee andere inzittenden, twee vrouwen van midden dertig tot begin veertig, werden uit het toestel in het huis geslingerd en werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen werd wegens zware brandwonden al geopereerd. Volgens Moore raakten bij de crash geen bewoners gewond, maar de zoekactie wordt nog voortgezet.

Waarom het vliegtuig precies is neergestort, is nog niet duidelijk. De FAA heeft een onderzoek geopend.

Meest gelezen