Fayçal Cheffou dient een klacht in tegen politie na drie onterechte arrestaties

Fayçal Cheffou, de man die kort na de aanslagen verkeerdelijk werd opgepakt als "man met het hoedje", heeft een klacht ingediend tegen de politie omdat hij het afgelopen jaar naar eigen zeggen al drie keer onterecht is gearresteerd. Dat heeft VRT Nieuws vernomen. Afgelopen weekend werd hij nog opgepakt voor de valse bommelding in de AB.

Fayçal Cheffou kwam kort na de aanslagen in Zaventem in het vizier van politie en parket. Hij werd gearresteerd als "de man met het hoedje", die later Mohamed Abrini bleek te zijn. Enkele dagen na zijn arrestatie werd duidelijk dat hij niet diegene was die werd gezocht en de man werd vrijgelaten. "Ik was de perfecte schuldige", zei hij daarover aan VRT Nieuws.

Ondertussen blijkt dat de man het afgelopen jaar al zeker drie keer is gearresteerd. Zo werd hij begin februari meegenomen tijdens een reeks huiszoekingen waarbij de politie op zoek was naar een teruggekeerde Syriëstrijder. Ook toen werd de man vrij snel weer vrijgelaten. 

In de nacht van zaterdag op zondag werd hij opnieuw gearresteerd door de Brusselse politie als verdachte van de valse bommelding in concertzaal AB. Hij werd om 2 uur 's nachts thuis uit zijn bed gelicht en moest meegaan naar het politiekantoor. "Ze doorzochten mijn huis zonder vooraf een huiszoekingsbevel te tonen", zegt hij op Facebook. Wel namen ze al zijn rode jassen mee, aangezien de politie op zoek was naar een man met een rode jas. Eens op het politiebureau werd snel duidelijk dat de man er niets mee te maken had en hij werd opnieuw naar huis gebracht. "Hij werd verkeerdelijk herkend", zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket.

Cheffou pikt het niet dat hij al zo vaak gearresteerd is en hij heeft ondertussen een klacht ingediend bij de politie.

Meest gelezen