Franse media ten strijde tegen "desinformatie in slag om Elysée"

Verschillende Franse media hebben samen een website gelanceerd waarmee ze de "desinformatie in de slag om het Elysée willen doorkruisen en ontmaskeren". Bij succes kan het initiatief worden verlengd.

Aan de site CrossCheck werken 37 media mee die elk hun "inspanningen om desinformatie te ontmaskeren" er kunnen toevoegen. Ze worden daarbij gesteund door internetzoekmachine Google en het internationale medianetwerk First Draft.

Het initiatief slaat voorlopig op de verkiezingscampagne, maar kan bij succes na de lente een vervolg krijgen.

Onder de partners zijn er grote spelers zoals de nationale kranten Libération, Le Monde en Les Echos, regionale kranten, het Franse persbureau AFP en magazines. Zowat 250 journalisten zullen elkaar ontmoeten op het platform.

Meest gelezen