Japanse Tuin blaast 25 kaarsjes uit met Yokoso Festival

De Japanse Tuin in Hasselt bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Niet enkel in de Tuin zelf, maar ook in andere Hasseltse cultuurhuizen zal de programmering een Japans tintje krijgen. Het uitgebreide feestprogramma krijgt de naam Yokoso Festival.

Op 20 november 1992 werden de poorten van de Japanse Tuin in Hasselt officieel geopend voor het publiek. "Men zegt wel eens dat een Japanse tuin 25 jaar nodig heeft om te volgroeien", zegt Sara Davidson van de Japanse Tuin. "Nu is het eindelijk zover en dat vieren we."

Het 25-jarige bestaan van de Tuin was de aanleiding tot het Yokoso Festival, wat letterlijk "welkom" betekent in het Japans. De Japanse Tuin zal voor de gelegenheid een maand vroeger openen dan normaal, op 4 maart.

Van 4 maart en met 31 oktober zullen er verschillende evenementen plaatsvinden in de Tuin. Zo start het festival met een pop-uprestaurant, kan men van 18 tot 31 juli blijven overnachten in de Japanse Tuin, vindt er onder meer een kinderweekend, een bonsai expo en een Japanse hondendag plaats. Het hoogtepunt en de afsluiter van het festival, een groot verjaardagsfeest, vindt plaats op 20 november.

Niet enkel in de Tuin zelf, maar ook op verschillende locaties in Hasselt zullen de bezoekers van allerlei aspecten van de Japanse cultuur kunnen proeven. Mode, theater, dans en literatuur komen aan bod.

Meest gelezen