Limburg bindt strijd aan met straatracers

In Limburg gaat de politie strenger optreden tegen straatracers, joyriders en agressieve chauffeurs. Vanaf morgen komen er extra controles en anonieme patrouilles.

De politiezone van Peer, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg kreeg vorig jaar 165 meldingen van straatracen en ander onverantwoord rijgedrag binnen.

Vanaf morgen gaat de politie gerichte controles uitvoeren en worden er ook anonieme patrouilles ingezet. Bedoeling is om onder andere straatracers op heterdaad te kunnen betrappen en meteen te kunnen bestraffen. "We zijn zelfs gemachtigd om het voertuig enkele uren met een wielklem aan de kant te zetten", vervolledigt Kristof Neyens van politiezone Kempenland.

In Leopoldsburg werden al enkele andere maatregelen genomen in de strijd tegen straatracers. Zo werden er paaltjes geplaatst op het Koningin Astridplein.

Gisteren zijn in Duitsland nog twee straatracers veroordeeld tot levenslang, omdat ze een andere autobestuurder hadden doodgereden. De rechter beschouwde dat als moord, omdat de twee wisten wat de mogelijke gevolgen konden zijn van hun race.

Meest gelezen