Nieuwe "Star Trek"-serie alweer uitgesteld

De Amerikaanse zender CBS heeft aangekondigd dat het nieuwe seizoen van de sciencefictionserie "Star Trek" niet voor het einde van de zomer op antenne zal komen. De productie van de serie "Star Trek: Discovery" heeft al verschillende keren vertraging opgelopen.
AP2013

Leslie Moonves, de CEO van de Amerikaanse zender CBS, heeft gemeld dat de nieuwe sciencefictionserie "Star Trek: Discovery" wellicht aan het einde van de zomer of in het begin van het najaar uitgezonden zal worden.

De productie van de serie heeft al verschillende keren vertraging opgelopen. Een van de oorzaken is het vertrek van showrunner Bryan Fuller. Ook de postproductie van de serie verloopt niet zo vlot als gepland.

CBS was van plan om de serie begin dit jaar op antenne te brengen, maar dat is niet gelukt. "Star Trek: Discovery" speelt zich af tien jaar voor de originele serie uit de jaren 60.

CBS gaat de serie uitzenden in de VS via het video-on-demand-kanaal van de zender. De internationale rechten van de reeks zijn in handen van Netflix. De streamingdienst zal de afleveringen 24 uur na uitzending in de VS aanbieden in 190 landen.

Meest gelezen