Repatriëring stoffelijk overschot Tshisekedi op 11 maart

De familie van de overleden Congolese opposant Etienne Tshisekedi is akkoord om zijn stoffelijk overschot tijdelijk te begraven op het kerkhof van Gombe, in het centrum van de Congolese hoofdstad Kinshasa. Zijn repatriëring zou gebeuren op zaterdag 11 maart.

Tshisekedi overleed op 1 februari in Brussel op 84-jarige leeftijd. Zijn lichaam ligt hier sindsdien opgebaard in een funerarium.

De repatriëring van zijn stoffelijk overschot liet op zich wachten omdat de familie en de Congolese overheid het maar niet eens raakten over de plaats waar de oppositieleider zal worden begraven. De familie eiste ook uitsluitsel over die premier van de nog te vormen overgangsregering mocht worden voor ze over een eventuele begrafenisplechtigheid wilde praten.

Vorige week heeft de gouverneur van Kinshasa beslist om een plaats vrij maken op de begraafplaats van Gombe. De familie gaat nu akkoord om Tshisekedi daar een voorlopige rustplaats te geven.

Meest gelezen