Storme vrij, advocaat vraagt respect voor zijn privacy

Léopold Storme, de dader van de zogenoemde Marollenmoord in 2007, is vervroegd vrijgelaten. Hij heeft vanmiddag de gevangenis van Nijvel verlaten in een taxi. Zijn advocaat vraagt dat de privacy van zijn cliënt wordt gerespecteerd.

 "Ik bevestig dat de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank is uitgevoerd", zegt Fabian Lauvaux, de advocaat van Storme. "Enkele ogenblikken geleden heeft het parket officieel bevestigd geen cassatieberoep aan te tekenen, en de verdediging heeft net hetzelfde gedaan. De beslissing is nu onherroepelijk."

"Voor de rest wil mijn cliënt niets meer kwijt. Hij wil dat zijn project wordt gerespecteerd. Ik reken op uw begrip en vraag dat men zijn recht op privacy respecteert."

(Lees verder onder de video)

Vorige week vrijdag had de strafuitvoeringsrechtbank beslist dat Storme vervroegd mocht worden vrijgelaten. Volgens de strafuitvoeringsrechtbank heeft hij van zijn opsluiting gebruik gemaakt om universitaire studies te beginnen en heeft hij zich laten volgen door psychiaters en psychologen.

Omdat er volgens de rechters geen gevaar op recidive is, omdat hij nog jong is en zich tien jaar lang onberispelijk heeft gedragen, hebben ze beslist om hem te laten gaan.

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan zijn vervroegde vrijlating: geen nieuw misdrijf plegen, een vaste woonplaats hebben, ingaan op uitnodigingen justitie-assistent en openbaar ministerie, meewerken aan begeleiding op psychologisch vlak, geen alcohol of verdovende middelen nemen, geen wapen hebben en niet langer dan 30 dagen het land verlaten. Als hij voor langer dan twee dagen het land wil verlaten, moet hij toestemming aan zijn justitie-assistent vragen.

Meest gelezen