Topman Samsung officieel aangeklaagd voor omkoping

De topman van het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf Samsung, Lee Jae-Yong, is officieel aangeklaagd voor corruptie. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor betrokkenheid bij omkoping in ruil voor overheidsgunsten.
ImageForum

Lee Jae-Yong is in naam de vicevoorzitter van Samsung, maar in de feiten de baas van het concern sinds zijn vader, Lee Kun-hee, in 2014 een hartaanval kreeg.

Lee Jae-Yong zou tientallen miljoenen dollars hebben versluisd naar organisaties die werden gecontroleerd door Choi Soon-sil, een vertrouwelinge van de intussen afgezette Zuid-Koreaanse presidente Park Geun-hye. In ruil zou Samsung politieke steun gekregen hebben voor de fusie van twee dochters van het concern, twee jaar geleden. Ongeveer twee weken geleden werd een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Lee Jae-Yong.

In het kader van het grootschalige corruptieschandaal heeft het parlement beslist om presidente Park Geun-hye af te zetten. Het Hooggerechtshof moet die beslissing nog valideren.

Meest gelezen