Trump over Oscarchaos: "Show te hard gefocust op politiek"

Donald Trump wijt het chaotische einde van de Oscarnacht aan het feit dat er te hard gefocust werd op politiek. "Het nam de glamour weg van de Oscars", reageert Amerikaans president Donald Trump nadat "La La Land" - in plaats van "Moonlight" - onterecht uitgeroepen werd als winnaar.

Tijdens de Oscarnacht werd er voortdurend met de president, die naar eigen zeggen niet gekeken heeft, gelachen. Presentator Jimmy Kimmel verstuurde in het midden van de show zelfs een tweet naar Trump, omdat hij ongerust was dat de president nog niets getweet had.

Donald Trump reageerde echter niet via Twitter, maar spaarde zijn commentaren op voor een exclusief interview met Breitbart.

"Ik denk dat ze zo gefocust waren op de politiek dat ze hun act niet georganiseerd kregen op het einde. Het was een beetje triest. Het nam de glamour weg van de Oscars. Het voelde niet als een glamoureuze avond. Ik ben een aantal keren naar de Oscars geweest en deze keer miste er iets bijzonders. Eindigen op die manier was triestig."

Zelf had de president zondagavond een diner met de gouverneurs in het Witte Huis. Daarover tweette hij wel: "Veel dat besproken moet worden, zoals de gezondheidszorg."

Meest gelezen