Werknemers Volvo Trucks Oostakker hebben spontaan werk neergelegd

Bij Volvo Trucks in Oostakker hebben zo'n 500 werknemers gisteravond spontaan het werk neergelegd. Dat is bevestigd aan VRT Nieuws. Er heerste vooral ongenoegen over de werkdruk.
(Archieffoto)

De spontane werkonderbreking startte gisteren rond 17.30 uur in de assemblage-afdeling, maar al snel volgden de andere afdelingen. "Het was geen staking", benadrukte Kurt Jordens van het ACV. "Bij de werknemers heerst er vooral ongenoegen over de werkdruk en de bezettingsproblemen die we vandaag ondervinden door de vele afwezigen in de fabriek."

Rond 21 uur stuurde de directie alle werknemers naar huis, een uur voor het einde van de late shift. Vandaag - bij de start van de ochtendploeg - zitten de vakbonden en de directie opnieuw aan tafel om een oplossing te vinden. 

Meest gelezen