"Wilders krijgt beveiliging van marechaussee"

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf krijgen de veiligheidsagenten van de radicaalrechtse en eurosceptische politicus Geert Wilders sinds enkele dagen versterking van leden van de BSB, een speciale interventie-eenheid van de marechaussee die instaat voor de bewaking van belangrijke personen en gevoelige locaties. Vorige week raakte bekend dat iemand vanuit Wilders' beveiligingsteam vertrouwelijke informatie had gelekt.

Vorige week werd een politieagent van de Dienst Bewaken en Beveiligen gearresteerd omdat hij informatie over de verblijfplaats van Wilders aan derden had doorgegeven.

Wilders, die zich naar eigen zeggen niet meer veilig voelde, annuleerde daarop al zijn campagne-activiteiten voor de komende verkiezingen. Volgens de Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) en zijn partijgenoot, minister van Justitie Stef Blok is er nooit een gevaar geweest voor de veiligheid van de PVV-leider.

Volgens de krant "De Telegraaf" zouden nu leden van de BSB zijn ingezet om Wilders te beschermen. In tegenstelling tot de DBB-agenten hebben BSB'ers een militaire opleiding genoten.