Autotransporter met 7 auto's uitgebrand op E313 in Meerhout

Een vrachtwagen geladen met 7 nieuwe auto's vatte vuur op de E313 in Meerhout omstreeks 23.15 uur. De bestuurder zette zijn voertuig nog op de pechstrook. Vijf voertuigen zijn volledig uitgebrand De snelweg was een tijd volledig versperd, maar is rond 1.30 uur terug vrijgemaakt. Bij het incident raakte niemand gewond.

Omstreeks 23.15 uur vatte een vrachtwagen geladen met nieuwe auto's vuur op de E313 in Meerhout. De bestuurder van de vrachtwagen zette zijn autotransporter nog op de pechstrook. Eén auto kon nog van de autotransporter worden gehaald en raakte niet beschadigd. De aanhangwagen van de autotransporter had vuur gevat omwille van een warmgelopen wiellager. De autotransporter vervoerde in totaal zeven auto's. Vijf nieuwe auto's zijn uitgebrand. De bestuurder van de vrachtwagen had de nieuwe auto's geladen in Gent en was onderweg naar Duitsland.

De autotransporter werd met de uitgebrande auto's erop weggetakeld. Door de voertuigbrand was de E313 ter hoogte van Geel-Oost volledig versperd. Het verkeer moest de borden van de calamiteitenroute volgen. Omstreeks 1.30 uur werd de rijbaan vrijgemaakt. Bij het incident raakte niemand gewond.

Meest gelezen