Griepepidemie is over haar hoogtepunt heen

De griepepidemie is over haar hoogtepunt heen. Dat stelt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) vast. Tussen 20 en 26 februari waren er 303 consultaties bij een huisarts wegens "een griepaal syndroom" per 100.000 inwoners. "Deze verdere daling versterkt het scenario van een algemene afzwakking van de griepactiviteit", stelt het WIV.

De voorbije week werd gekenmerkt door een nieuwe daling van de griepactiviteit in heel België. Hoewel deze boven de epidemische drempel van 140 raadplegingen per 100.000 inwoners blijft liggen, wordt de intensiteit van de griepepidemie nu als "zwak" beschouwd.

"Volgens de virologen en epidemiologen van het WIV zal deze daling van de griepactiviteit zich in de komende weken voortzetten", zegt Sébastien Daems, woordvoerder van het WIV.

"De krokusvakantie zal waarschijnlijk een bijkomende rem zetten op de verspreiding van de griep. Globaal gezien komen de schoolvakantieperiodes overeen met een vermindering van de contacten tussen personen. Dit helpt de verspreiding van het virus te beperken."

Meest gelezen