Jet uit legendarische reeks "Ja zuster, nee zuster" overleden

De Nederlandse danseres en actrice Carla Lipp is maandag op 83-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Ze werd eind jaren zestig nationaal bekend door de rol van pruikenmaakster Jet in de legendarische komische televisieserie "Ja zuster, nee zuster".

Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt, de makers van "Ja zuster, nee zuster" kenden Carla Lipp al van een musical, waardoor ze daarna ook in de razend populaire televisiereeks belandde. Ze speelde een van de bewoners van rusthuis Klivia, waar zuster Klivia (Hetty Blok) de scepter zwaaide.

Lipp zong in de reeks het nummer "De Twips" ("Twips twips twips; Eerst de handen op de heupen; Dan de handen op de bips''), dat erg veel succes had.

Lipp zong halfweg jaren 60 ook "Heerlijk duurt het langst", een hitmusical van Bannink en Schmidt. Ze nam ook deel aan de "Sleeswijk Revues", die vooral draaiden om Piet Muyselaar en Willy Walden ("Snip en Snap").

Carla Lipp was eigenlijk danseres. Ze werkte onder anderen met Sonia Gaskell, de mede-oprichtster van Het Nationale Ballet. In 2005 speelde Lipp nog in "Baantjer".

De "Twips" op YouTube: