John de Mol geeft strijd in biedoorlog om De Telegraaf niet op

Talpa verhoogt het overnamebod op Telegraaf Media Groep (TMG) van 5,90 euro naar 6,35 euro per aandeel. Dat maakte het investeringsbedrijf van John de Mol woensdag bekend. Daarmee verhoogt Talpa het bod van het Vlaamse Mediahuis met 45 cent.

Het nieuwe bod van Talpa op Telegraaf Media Group betekent een premie van 8 procent ten opzichte van het voorgenomen bod van 5,90 euro per aandeel van het consortium van het Vlaams Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek. Zij kwamen in de overnamestrijd rondom TMG onlangs langszij door het vorige bod van Talpa van 5,90 euro te evenaren.

Het aandeel TMG sloot dinsdag op de beurs in Amsterdam op 5,92 euro. Het boekenonderzoek door Talpa is inmiddels afgerond en er zijn gesprekken gevoerd met de raad van commissarissen en raad van bestuur van het mediabedrijf.

Het bedrijf van John de Mol ziet TMG in de toekomst als een apart onderdeel van Talpa, met eigen merken, een eigen directie en onafhankelijke redactieraden.

Talpa benadrukte woensdag het "onbegrijpelijk" te vinden dat de commissarissen van TMG inmiddels exclusieve gesprekken voeren met Mediahuis en VP Exploitatie, en dat onderhandelingen met Talpa zijn opgeschort. Talpa had de commissarissen juist zondag nog aangegeven dat het eerdere bod waarschijnlijk op korte termijn zou verhoogd worden.

Voor dit "abrupte afbreken" bestaat volgens Talpa "geen valide reden". Het bedrijf vertrouwt erop dat de gesprekken op korte termijn weer worden hervat en dat het verhoogde bod in overweging wordt genomen door de commissarissen van TMG.

Meest gelezen