Saudische koning gaat op reis en neemt mee: 1.500 man entourage, 2 liften en 500 ton bagage

Koning Salman van Saudi-Arabië is begonnen aan een wekenlange reis door Azië. Hij zal daar een maand lang de banden met verschillende landen aanhalen en investeerders zoeken. Maleisië, Indonesië, Japan en China kunnen rekenen op een bezoek van Salman. De 81-jarige koning reist zeker niet alleen. Twee limousines en twee vrijstaande elektrische liften werden alvast overgevlogen.
Koning Salman bin Abdul Aziz komt aan in Jakarta

De koning van Saudi-Arabië reist zeker niet "light". Alleen al zijn entourage telt 1.500 man, onder wie prinsen, ministers en zakenmensen, meldt The Jakarta Post. Naar verluidt omvat zijn "uitzonderlijk vervoer" meer dan 500 ton bagage, waaronder twee limousines en zelfs twee elektrische liften.

De Saudische koning kwam aan op de luchthaven Halim Perdanakusuma in Jakarta. Salmans reis is het eerste bezoek van een Saudische koning aan Indonesië in bijna 50 jaar. Hij wil nauwere economische betrekkingen aangaan met het dichtbevolkte land met een moslimmeerderheid.

Meest gelezen