Strengere regels rijexamen veroorzaken rush op examencentra

Rijexamencentra krijgen de laatste weken opvallend veel aanvragen voor het praktische rijexamen. Vanaf 1 juni gelden strengere regels en daarom proberen veel mensen vóór die datum een afspraak te krijgen. Veel examencentra zijn evenwel volzet tot die tijd.

Zes manoeuvres onder de knie hebben voor het praktische rijexamen en minder toegelaten zware fouten op het theoretische rijexamen: het zijn enkele van de nieuwigheden van het nieuwe rijexamen dat vanaf 1 juni in voege treedt.

Om aan die nieuwe en strenge regels te ontsnappen, proberen veel mensen nog vóór die datum een afspraak bij een rijexamencentrum te krijgen. De laatste weken zien deze centra het aantal aanvragen opmerkelijk stijgen. Tegelijk zijn veel centra tot en met mei al volzet.

"Die rush is eigenlijk al maanden bezig", zegt Luc Van Bogaert van de federatie van rijscholen. "We proberen de mensen nog te helpen, maar eigenlijk zitten alle examenmomenten tot en met mei vol. Veel mensen hebben schrik van de nieuwe manoeuvres, maar eigenlijk maken ze ons tot betere bestuurders."

Uit "Het Journaal" (14/02/2017):

Meest gelezen