Amerikaans topmodel siert cover van eerste Arabische Vogue

Het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid is het covermodel van de eerste Arabische editie van het modeblad Vogue. "Ik heb Palestijnse roots en voel me vereerd. Het is mooi dat Vogue de modegemeenschap over heel de wereld bedient", aldus Hadid.

De allereerste Arabische editie van Vogue heeft een Amerikaans topmodel op de cover gezet. De 21-jarige Gigi Hadid is de eerste vrouw die die eer te beurt valt.

Gigi Hadid is de dochter van de Jordaans-Amerikaanse bouwpromotor Mohamed Hadid. Mohamed Hadid heeft Palestijnse roots. Haar moeder is het voormalige Nederlandse topmodel Yolanda Hadid.

De uitgever van Vogue, Conde Nast International, heeft vorig jaar de Saudische prinses Deena Aljuhani Abdulaziz aangesteld als hoofdredacteur van de Arabische Vogue. "De coverfoto van Gigi Hadid spreekt in een oogopslag duizend woorden", aldus Abdulaziz.

Gigi Hadid zelf is bijzonder opgetogen over de coverfoto van de Arabische Vogue. Ze wordt er op afgebeeld met een bijzonder modieuze sluier met lovertjes en een ontblote schouder.

Meest gelezen