Disney introduceert in "Beauty and the beast" voor het eerst een homo

De remake van de Disneyklassieker "Beauty and the beast" met Emma Watson en Dan Stevens in de hoofdrol, zal voor het eerst een personage hebben dat twijfelt over zijn geaardheid. Het wordt Le Fou, de vriend van Gaston, die openlijk homoseksuele gevoelens zal koesteren. Dat verklapt regisseur Bill Condon in het homoblad Attitude. Daarmee zal er voor het eerst in het bestaan van de Amerikaanse filmstudio Disney een "exclusively gay moment" te zien zijn.
SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM
Luke Evans (links) vertolkt Gaston en Josh Gad (rechts) speelt Le Fou.

De rol van Le Fou is weggelegd voor acteur Josh Gad (36) die verliefd wordt op zijn kameraad, de knappe en sterke Gaston. "De ene dag wil hij gewoon Gaston zijn, de andere dag wil hij Gaston kussen", legt regisseur Condon uit. "Hij is verward. Le Fou beseft ineens dat hij zulke gevoelens heeft. Acteur Gad heeft het personage subtiel neergezet."

Het is verrassend te noemen dat Disney voor het eerst een openlijk homoseksueel karakter introduceert. In het verleden waren er wel al heel wat toespelingen, zoals Elsa in "Frozen" waarbij de prinses op de tonen van "Let it go" uit de kast komt. De fans van "Frozen" vragen al maanden dat Elsa in de sequel openlijk lesbisch wordt. Met de doorbraak in "Beauty and the beast" begint de hashtag #GiveElsaAGirlfriend weer te circuleren.

"De film is een metafoor voor aids"

In hetzelfde interview met Attitude stelt Condon dat "Beauty and the beast" eigenlijk een "metafoor voor aids" is.

Tekstschrijver Howard Ashman werd begin jaren 90 gecontacteerd door Disney voor de tekenfilm toen hij net ontdekte dat hij aids had. "Hij was vervloekt en de vloek bracht verdriet voor iedereen die hij lief had. Maar misschien was een mirakel mogelijk en kon de vloek opgeheven worden", zegt Condon. Ashman maakte van de film een musical en stelde voor om van de Beast een van de hoofdrolspelers in het verhaal te maken.

Andere wending in de remake is dat Emma Watson gesleuteld heeft aan Belle. Ze laat Belle de controle nemen over haar eigen verhaal/leven. Daarvoor staat de wasmachine symbool. Belle vindt een wasmachine uit waardoor meisjes niet langer meer gebonden zijn aan bepaalde taken en ze tijd hebben om te leren lezen.

Meest gelezen