Kunst niet altijd lucratief, weet steenrijke Rus

De Russische miljardair Dmitri Rybolovlev heeft miljoenen verloren bij de verkoop van enkele exclusieve meesterwerken. Hij voelt zich bedrogen door zijn kunsthandelaar en eist nu een schadevergoeding van 1 miljard dollar, meldt De Volkskrant.

Dinsdag is het schilderij "Te Fare (La maison)" van de Franse schilder Paul Gauguin bij veilinghuis Christie's onder de hamer gegaan voor 22 miljoen dollar. Bijna tien jaar geleden kocht de Russische miljardair Dmitri Rybolovlev het werk voor een viervoud van dat bedrag.

Dmitri Rybolovlev heeft tot scha en schande moeten ondervinden dat investeren in kunst niet altijd loont. De kunstmestoligarch investeerde aan het einde van het vorige decennium voor 2 miljard dollar in kunst.

Rybolovlev kocht 38 bijzondere werken van oude meesters tot kubisten, van Leonardo da Vinci tot Picasso. Voor de aankoop schakelde hij de Zwitserse kunsthandelaar Yves Bouvier in. Nu stelt Rybolovlev dat hij belazerd is en eist hij 1 miljard dollar terug van Bouvier.

Dinsdag gingen in totaal vijf schilderijen uit de collectie van Rybolovlev onder de hamer. Alle doeken werden ver onder de aankoopprijs verkocht.

Meest gelezen