Man gooit bijl door raam van Bart De Wever, onduidelijkheid over motief

Een Antwerpse man heeft een bijl door een raam van het huis van Bart De Wever (N-VA) gegooid. Dat heeft de Antwerpse politie aan onze redactie bevestigd. De politie heeft een verdachte opgepakt, maar die is later weer vrijgelaten. Waarom hij de bijl naar het huis van De Wever gegooid zou hebben, is nog niet duidelijk.
Nicolas Maeterlinck

Het incident vond afgelopen nacht plaats. De N-VA-voorzitter en zijn gezin waren zelf niet thuis. De moeder van De Wever was wel thuis, maar raakte niet gewond. Ze is wel "serieus geschrokken".

De politie heeft op basis van camerabeelden een verdachte opgepakt. Het gaat om een 28-jarige man uit Deurne. Hij werd al verhoord en is intussen weer vrijgelaten. De man was naar verluidt onder invloed. Waarom hij een bijl naar het huis van De Wever zou gegooid hebben, weet de politie nog niet. Hij wordt niet uitgesloten als verdachte, maar eerst zal er meer onderzoek moeten gebeuren.

"De woning van De Wever wordt via camera's in de gaten gehouden en er wordt heel vaak door onze mensen gepatrouilleerd, maar er is geen statische bewaking, op vraag van de burgemeester zelf", zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. "Maar gezien de recente kleinere incidenten gaan we toch weer mensen bij het huis posteren."

Lommaerts: "Huis van De Wever krijgt statische bewaking"

Meest gelezen